iLL skiLL squad

iLL skiLL squad is een enthousiaste en creatieve breakdancegroep van zo’n honderd B-boys en B-girls. Een junioren team, een battle team en een showteam waarin de ervaren breakdancers zitten. Het showteam en junior/battle team zijn het gezicht van de squad. De groep heeft inmiddels landelijke bekendheid en won meerdere prijzen. Ze geven regelmatig theatershows, freestyledemonstraties en lessen op diverse locaties in Nederland zoals scholen, buurthuizen, festivals enz. De iLL skiLL squad is in 1998 opgericht en heeft dansers uit Wageningen en omstreke. De groep traint wekelijks in hun eigen iLL skiLLs ruimte.

Buiten het professionele theaterwerk heeft de groep ook haar ideële doelen. De groep wil jongeren een platform bieden waar ze hun creativiteit kunnen ontwikkelen en professioneel kunnen etaleren. Mensen met breakdance in kontakt brengen en laten zien dat de hiermee verbonden hip hop cultuur meer inhoud dan alleen datgene wat je op MTV ziet. Het geeft ze ook voldoening om Wageningen op de kaart te zetten als een creatief centrum waar veel talent aanwezig is.

SHOWTEAM

Deze groep enthousiaste en ervaren dansers geeft demonstraties en optredens in het hele land. Het showteam treedt regelmatig op in discotheken, op festivals, schoolfeesten en zelfs in het theater. De dansers beheersen alle dansstijlen die tot het breakdance behoren (breakdance, popping & locking en electric boogie).

ILL SKILL JUNIOR

Leerlingen met een flinke dosis skills en ervaring vertegenwoordigen het juniorteam. De jonge, enthousiaste dansers trainen hard, battlen veel en staan altijd open voor een krachtmeting met andere breakers! iLL skiLLs Junior is de kweekvijver voor de show- en theatergroep.

WORKSHOPS

Al sinds de oprichting van iLL skiLL squad geeft de groep al les aan diverse groepen jongeren op scholen, buurthuizen, dansscholen en evenementen. Door die ervaring kunnen de lessen goed worden opgebouwd en zijn we in staat helder uitleg te geven. Op zoek naar een enthousiaste breakdanceles of gastoptreden? Neem nu contact op of bel: (0317) 35 07 17.