visuals grooves
moves

Ill skills

Bij iLL skiLLs kan je meerdere keren per week breakdancelessen volgen. Daarnaast kun je ook doen aan DJ-ing en MC-ing. Veel jongeren ontdekken bij iLL skiLLs dat ze meer in zich hebben dan ze ooit gedacht hadden. En van breakdance word je ook nog eens superfit. Leeftijd of afkomst doen er bij iLL skiLLs niet toe. Het enige dat je nodig hebt is motivatie. Motivatie om je skills te ontwikkelen en motivatie om bij te dragen aan de positieve sfeer en uitstraling van de groep. De sfeer is die van creatieve en fysieke ontplooiing, streven naar kwaliteit, respect, verantwoordelijkheid en saamhorigheid. Je mag zijn wie je bent en je neemt verantwoording voor jezelf, elkaar en je omgeving.

Hoe meer je samen traint, hoe meer je van elkaar leert en hoe beter jouw skills en die van groep worden. De b-boys van iLL skiLLs verzorgen regelmatig demonstraties en workshops, ook op verzoek. Want als je doet wat je leuk vindt wil je dat ook aan anderen laten zien.

Achtergrond

De iLL skiLL squad wordt in 1998 als Wageningse breakdance groep opgericht door Edwin de Jonge, Koen Guiking en Haico van Dijk. Jakob Witte sluit zich niet veel later bij hen aan waarna Koen de groep door studiewerkzaamheden verlaat. De eerste jaren in de ontwikkeling van de crew vormen Jakob, Haico en Edwin de kern. Doordat jongeren uit de regio zich spontaan aansluiten groeit de crew uit tot een team van meer dan honderd B-boys, van professionals tot jonge kinderen. Het showteam van de iLL skiLL squad verzorgt shows op diverse locaties en is landelijk bekend door theatershows zoals 155, FunkRocks, Word ON, Break ON classic, Space invasiON, Kunstbende, Holland’s Got Talent en So You Think You Can Dance. Het showteam heeft ook meerdere prijzen gewonnen. De opleidings- en trainingsactiviteiten vinden vanaf 2009 plaats onder de naam iLL skiLLs.