visuals grooves
moves

Ill skills

Bij iLL skiLLs kan je meerdere keren per week breakdancelessen volgen. Daarnaast kun je ook doen aan DJ-ing en MC-ing. Veel jongeren ontdekken bij iLL skiLLs dat ze meer in zich hebben dan ze ooit gedacht hadden. En van breakdance word je ook nog eens superfit. Leeftijd of afkomst doen er bij iLL skiLLs niet toe. Het enige dat je nodig hebt is motivatie. Motivatie om je skills te ontwikkelen en motivatie om bij te dragen aan de positieve sfeer en uitstraling van de groep. De sfeer is die van creatieve en fysieke ontplooiing, streven naar kwaliteit, respect, verantwoordelijkheid en saamhorigheid. Je mag zijn wie je bent en je neemt verantwoording voor jezelf, elkaar en je omgeving.

Hoe meer je samen traint, hoe meer je van elkaar leert en hoe beter jouw skills en die van groep worden. De b-boys van iLL skiLLs verzorgen regelmatig demonstraties en workshops, ook op verzoek. Want als je doet wat je leuk vindt wil je dat ook aan anderen laten zien.

Achtergrond

De iLL skiLL squad wordt in 1998 als Wageningse breakdance groep opgericht door Edwin de Jonge, Koen Guiking en Haico van Dijk. Jakob Witte sluit zich niet veel later bij hen aan waarna Koen de groep door studiewerkzaamheden verlaat. De eerste jaren in de ontwikkeling van de crew vormen Jakob, Haico en Edwin de kern. Doordat jongeren uit de regio zich spontaan aansluiten groeit de crew uit tot een team van meer dan honderd B-boys, van professionals tot jonge kinderen. Het showteam van de iLL skiLL squad verzorgt shows op diverse locaties en is landelijk bekend door theatershows zoals 155, FunkRocks, Word ON, Break ON classic, Space invasiON, Kunstbende, Holland’s Got Talent en So You Think You Can Dance. Het showteam heeft ook meerdere prijzen gewonnen. De opleidings- en trainingsactiviteiten vinden vanaf 2009 plaats onder de naam iLL skiLLs.

lessen en trainingen

Stichting iLL skiLLs heeft een trainingsruimte op de Generaal Foulkesweg 42/A in Wageningen. Lessen vinden altijd onder de deskundige begeleiding van een iLL skiLLs docent plaats. Tijdens vrije trainingen leer je van elkaar, er is wel altijd een docent aanwezig.

Op woensdag- en vrijdagmiddag kunnen er wekelijks lessen breakdance worden gevolgd. De docenten besteden aandacht aan alle stijlen binnen het genre en zijn experts op het gebied van Powermoves, Freezes en Electric Boogie. Heb je zin in een training? Loop gerust eens binnen.

De lestijden zijn:
WOENSDAG
14:00 tot 15:00 uur – les, leeftijd 7-10 jaar
15:00 tot 16:00 uur – les, leeftijd vanaf 10 jaar
16:00 tot 17:00 uur – les, leeftijd vanaf 10 jaar

VRIJDAG
16:00 tot 17:00 uur – les, leeftijd vanaf 10 jaar

ZATERDAG
15:30 tot 16:30 uur – training selectie (battle) team

Trainingen

Op de vrijdagavond kan er individueel vrij worden getraind. Vrij trainen is 3,- euro. Met een reductie zijn er ook strippenkaarten te koop voor de vrije training.

Er kan vrij worden getraind op:

VRIJDAG
19:00 tot 21:00 uur – vrije training, alle leeftijden

Proefles

Voor sfeerproeven kan je binnenlopen op de woensdag- en vrijdagmiddag of de dinsdag en vrijdagavond, behalve in de regionale vakantieperiodes. Als je voor aanvang van de les komt kun je je melden bij de docent om een keer kosteloos mee te doen.